Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

ZUPA GOŁĄBKOWA


Guest NOWA

Recommended Posts

SKŁADNIKI

 4 PORCJE
  • 300 g mielonego mięsa
  • 1 por
  • 1/2 cebuli
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki oliwy + 1 łyżka masła
  • 40 g ryżu
  • 1/4 kapusty włoskiej
  • 2 litry bulionu
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, 1 łyżeczka papryki w proszku, 1 łyżeczka oregano, 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1 łyżka posiekanego koperku
 

PRZYGOTOWANIE

  • W dużym garnku rozgrzać oliwę, dodać mielone mięso i dokładnie obsmażyć je z każdej strony, aż mięso zacznie się rumienić.
  • Dodać posiekanego pora i cebulę pokrojoną w kosteczkę oraz masło i smażyć mieszając przez ok. 5 minut.
  • Dodać obraną i startą na dużych oczkach marchewkę, sól, pieprz i resztę przypraw, wymieszać, smażyć przez ok. 2 minuty.
  • Wlać gorący bulion i zagotować. 
  • Dodać drobno posiekaną kapustę oraz suchy ryż. Przykryć i gotować przez ok. 15 minut, do miękkości ryżu.
  • Dodać rozdrobnione pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Gotować jeszcze przez ok. 3 minuty, na koniec dodać koperek.

PROPOZYCJA PODANIA

ziemniaki lub pieczywo

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy